Energideklaration är ett måste för en byggnad

Sedan några år tillbaka är det numera krav på att det finns en energideklaration för alla byggnader så som en fastighet till exempel. Framförallt ska sådana finnas när man hyr ut och säljer en fastighet. Det är helt enkelt en översikt som visar hur mycket energi som går åt för att värma upp huset. Vilket trots allt är en viktig faktor när man ska köpa eller hyra ett hem. För att hitta mer information och få hjälp med energideklaration för byggnad kan du kontakta Eklund & Eklund.

Det är viktigt att komma ihåg att en sådan inte är giltig för alltid. Istället har de en livslängd på 10 år. Efter detta måste man skaffa en ny sådan. Vilket kan vara en bra idé för att se om förbättringarna man har gjort med hemmet har påverkat energiförbrukningen. Uppvärmning är nämligen en av de största kostnaderna som vi har i Sverige. Vilket såklart beror på att vi bor i ett land som är kallt under stora delar av året.

Minska din energiförbrukning med en energideklaration för er byggnad

Om du skaffar en energideklaration, får du oftast en översikt på förbättringar du kan göra för att minska din förbrukning. Det kan handla om andra glas, bättre isolering eller annat som i slutändan gör att du förbrukar mer energi än nödvändigt. Även om det kan ta tid att utföra förbättringarna och kosta en del, kan du snabbt spara in det på din elförbrukning. Framförallt kan även se vilken klimatpåverkan just ditt hem har.

En energideklaration över energiförbrukningen för byggnaden visar även utsläpp och mycket annat. Det är information som kan vara bra att känna till. För att du verkligen ska kunna förbättra ditt hem i framtiden. Så kom i kontakt med företaget Eklund & Eklund så kan dem hjälpa er med en energideklaration för er byggnad.